Hlavní obsah

Hokejista vybil protihráči šest zubů při krosčeku, hrozí mu tři roky vězení

Právo, Pavel Orholz
Strakonice

O tom, že i utkání výkonnostního hokeje může mít velmi nepříjemnou dohru, se přesvědčuje hráč HC Sokol Radomyšl Vít Procházka, který se hájí před Okresním soudem ve Strakonicích z trestného činu ublížení na zdraví se sazbou až tři roky vězení. Při utkání strakonického přeboru v loňském roce na Křemelce ve Strakonicích zranil při střetu protihráče z Horažďovic Radka Sýkoru, když ho zcela nebo jen částečně připravil o šest zubů.

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Vít Procházka před soudní síní ve Strakonicích.

Článek

Zákrok se údajně odehrál po předchozí strkanici a pak podle některých tvrzení udeřil Procházka Sýkoru do úst hokejkou, kterou držel oběma rukama, tedy krosčekem.

V úterý vypovídali před soudním senátem svědci, ale ani ti se často nemohli přesně vyjádřit, jak se vše ve velmi krátké chvíli odehrálo. Z hokejových diváků i hráčů byli svědci.

„Ruce šly nahoru, těžko říct, jestli to byl úmysl, nebo reflex, je to kontaktní sport,“ konstatoval divák Václav Toman, který vše sledoval z místa od časomíry. Zmínil, že dále Sýkora upadl následkem srážky.

Brankář týmu Radomyšle Pavel Horažďovský toho ze své pozice v bráně tolik neviděl. „Byl to z prvního pohledu normální souboj dvou hráčů. Byli proti sobě a hokejky měli nahoře, když je drželi oběma rukama, jestli to bylo ale v úrovni ramen, nebo krku, si opravdu nevybavím,“ konstatoval Horažďovský.

Několik svědků se tak rozdělilo na ty, kteří říkali, že se jednalo o přímý direkt, tedy krosček, a na ty, kteří ohodnotili zákrok Procházky jako běžný obranný reflex.

K rozuzlení kauzy má tedy pomoci i soudní znalec z oboru lékařství. „Domnívám se, že znalec dokáže, z jakého směru působila síla a jaké byla intenzity,“ upozornil soudce Tomáš Uldrich, který z důvodu povolání odborníka odročil soudní jednání na neurčito.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám