Hlavní obsah

Vlak zabil řidiče před očima jeho desetiletého syna

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chotěboř
Aktualizováno

Pondělní tragédií začal týden na silnicích Vysočiny v Chotěboři na Havlíčkobrodsku. Krátce před devátou se tu na železničním přejezdu srazilo auto s osobním vlakem. Řidič vozu v něm zahynul před očima svého desetiletého synka. Ten skončil se zraněním v nemocnici.

Foto: Drážní inspekce

Vlak odrazil auto několik metrů.

Článek

„Řidič Škody Fabia vjel na přejezd v okamžiku, kdy tudy projížděl vlak. Po střetu 37letý muž na následky zranění na místě zemřel, chlapce, který byl v témže autě, odvezla záchranka do havlíčkobrodské nemocnice,“ shrnula krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Policie nyní zjišťuje okolnosti nehody a míru zavinění.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala šlo o železniční přejezd zabezpečený světelnou výstražnou signalizací bez závor. Celková škoda byla odhadnuta na 450 tisíc. „Dle zjištění na místě mimořádné události bylo přejezdové zabezpečovací zařízení v činnosti,“ uvedl Drápal.

Na Vysočině je to již druhá smrtelná nehoda na přejezdu za posledních pět dní. Ve čtvrtek za obdobných okolností u Vladislavi na Třebíčsku zemřela 54letá řidička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám