Hlavní obsah

Žhář zapaloval kontejnery v centru Prahy, policisté ho dopadli na demonstraci

– Praha

Pražští policisté řešili několik případů žhářství v centru města. Pachatel v sobotu zapálil několik kontejnerů na papír na Praze 7. Díky kamerovým záběrům policisté muže hned další den zadrželi, uvedl v pátek policejní mluvčí Tomáš Hulan. Pachateli hrozí rok vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Žhář zapálil v Praze několik kontejnerůVideo: Policie ČR

 
Článek

První případ zaznamenala bezpečnostní kamera v sobotu čtvrt hodiny po půlnoci. Hasiči a policisté vyjížděli na Strossmayerovo náměstí na Praze 7. Tam hořel velkoobjemový kontejner na papír, pak chytl i druhý na plasty.

„Přibližně o pět minut později došlo k podobné situaci u tramvajových zastávek Vltavská,“ uvedl mluvčí Tomáš Hulan.

Podle jeho slov se policisté snažili oheň zlikvidovat hasicími přístroji ještě před příjezdem hasičů. Přestože se jim to úplně nepodařilo, zabránili alespoň dalšímu rozšíření plamenů na zaparkovaná auta.

Způsobil škodu za 140 tisíc

Záběry z kamer potvrdily, že kontejnery zapálil pachatel úmyslně. Videozáznam také pomohl s jeho identifikací. Přestože kriminalisté identitu muže nejprve neznali, podařilo se jim pachatele chytit v neděli na demonstraci v centru Prahy.

„Mladíka, který má popsané požáry na svědomí, poznali o den později v davu demonstrantů na Jungmannově náměstí. Při následném výslechu se česky hovořící mladík doznal nejen k těmto dvěma požárům, ale ještě k dalším třem požárům kontejnerů, které zapálil v průběhu prázdnin,“ uvedl Hulan.

Celkovou škodu vyšetřovatelé vyčíslili na 140 tisíc korun.  Muž je obviněný z trestného činu poškození cizí věci. V případě odsouzení mu hrozí rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám