Hlavní obsah

Rybáři zachránili život řidiči bizarního vraku, hrozilo mu, že vykrvácí

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké štěstí měl v sobotu odpoledne mladík, který boural u rybníka poblíž Suché Lozi na Uherskohradišťsku. Kvůli poranění tepny mu hrozilo vykrvácení. Život mu zachránili přítomní rybáři, kteří také přivolali pomoc.

Foto: HZS Zlínského kraje

Stařičké auto už bylo zralé do šrotu.

Článek

„Terénní jízda muže se škodovkou skončila u stromu a vyražené sklo jeho vozu způsobilo řidiči hlubokou řeznou ránu na paži a tepenné krvácení,“ řekl Právu v neděli mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Tomáš Čech.

Na pomoc muži podle něj přiběhli rybáři, kteří byli svědky nehody. „Přivolali pomoc a zároveň mladíkovi poskytli první pomoc, čímž mu zachránili život,“ uvedl mluvčí.

Hasiči podle něj museli pomoci zdravotníkům s transportem zraněného řidiče, protože k místu nehody nemohla kvůli terénu dojet sanitka. Zpevněná komunikace byla vzdálena zhruba půl kilometru. „Transport zraněného na nosítkách k sanitce zajistili za asistence zdravotníků hasiči ze stanice v Uherském Brodě,“ dodal Čech.

Reklama

Výběr článků

Načítám