Hlavní obsah

Cizinec prosvištěl obcí na Domažlicku stotřicítkou, policie mu zabavila auto

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Při nedělní dopravní akci uvízl v síti policistů řidič, který projel Semošicemi na Domažlicku rekordně vysokou rychlostí. Po půl desáté večer prosvištěl kolem radaru stotřicítkou. Cizinec odmítl zaplatit kauci jako jistinu pro případ, kdyby se nedostavil k přestupkové komisi. Policisté mu proto jeho vůz na místě zabavili.

Foto: Policie ČR

Řidič se z rychlé jízdy těžko vykroutí, policie má v rukou jasný důkaz

Článek

„Řidič vozidla BMW 320 jel na hlavním silničním tahu Plzeň - Domažlice ve směru na Horšovský Týn. Při průjezdu obcí Semošice mu policisté naměřili rychlost 133 km/h. Když ho pak zastavili, požadovali po něm kauci ve výši 10 tisíc korun, neboť nemá trvalý pobyt na území ČR a bylo podezření, že se bude vyhýbat přestupkovému řízení,“ řekl šéf domažlické policie Lubomír Martinec.

Podle něj cizinec kauci nezaplatil, strážci zákona mu tak v další jízdě zabránili tím, že nechali auto odtáhnout do policejního areálu. „Vrátíme ho až po zaplacení uložené kauce,“ doplnil Martinec s tím, že jde o dosud nejvyšší rychlost, kterou kdy policisté v Semošicích naměřili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám