Hlavní obsah

Dopravu v centru Plzně zastavila atrapa bomby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Policie v Plzni ve středu odpoledne uzavřela a evakuovala okolí pomníku na rohu Americké a Klatovské ulice. Na pomník Díky, Ameriko! umístili podle záznamu bezpečnostního kamerového systému dva muži předmět, který vypadal jako nástražný výbušný systém. Podle policie se však jednalo o atrapu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Podezřelý předmět na pomníku

Článek

Policejní pyrotechnici dorazili kolem 18.00 a potvrdili, že se jedná o atrapu.

Policisté uzavřeli části Americké ulice, Tylovy a Klatovské a z nejbližších domů evakuovali lidi. "Kamerové systémy městské policie odpoledne zaznamenaly, že na pomníku je nějaký předmět. Strážníci zjistili, že ve 12:52 dva muži vlezli na pomník a ve zhruba třímetrové výšce přimontovali předmět, který budí dojem, že jde o nástražný výbušný systém," uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Policisté uzavřeli páskami horní část Americké, část Klatovské a Tylovy ulice. Postupně se evakuovaly budovy v přilehlém okolí, řekla mluvčí. Veškerá doprava na jedné z nejrušnějších plzeňských křižovatek, známá jako U Práce, byla uzavřena.

Žulový pomník Díky, Ameriko!, odhalený v roce 1995, je věnován osvobození Plzně americkou armádou v květnu 1945.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám