Hlavní obsah

Policisté v Jirkově zastřelili muže, který unesl expřítelkyni

Právo, Novinky, ok, koc
Jirkov (Chomutovsko)
Aktualizováno

Policisté ze zásahové jednotky zastřelili v noci na úterý v Jirkově u Chomutova 42letého muže, který jako rukojmí držel 33letou ženu, údajně bývalou přítelkyni. Muž ji měl dlouhodobě týrat a znásilňovat.

Foto: Policejnidenik.cz

Policisté na místě střelby

Článek

Podle krajské policejní mluvčí Aleny Bartošové se incident stal v porostu zarostlém náletovými dřevinami na okraji města. Zásahovka přišla muže zadržet, protože byl podezřelý ze znásilnění, zbavení osobní svobody a braní rukojmí. „Těchto činů se dopouštěl v posledních čtrnácti dnech," zmínila Bartošová.

Muž byl podle ní krajně nebezpečný, a tak museli policisté zasáhnout. „Ženu ohrožoval sečnou zbraní a chtěl si vynutit volný odchod. Vzhledem k vážnosti situace ho policista zásahové jednotky zastřelil," poznamenala Bartošová. Ke zranění ženy nedošlo.

„Inspekce se případem zabývá, je to standardní postup při každém použití zbraně,” řekla Novinkám mluvčí GIBS Radka Sandorová.

„K případu nevyjížděla posádka záchranné služby, byl vyslán pouze lékař na ohledání mrtvého,“ informoval Novinky operační důstojník ústecké záchranné služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám