Hlavní obsah

Žena nedala přednost tramvaji, na voze zůstal otisk rtěnky

Novinky, David Zápal
Praha

Kuriózní nehoda, která naštěstí neměla žádné vážné následky, se stala v pondělí dopoledne v Praze u tramvajové zastávky Flora. Linka číslo 13 se střetla s šestadvacetiletou chodkyní, která vstoupila tramvaji nečekaně do cesty. Řidič začal prudce brzdit, do dívky přesto narazil, vážnému střetu však dokázal zabránit.

Foto: čtenář Novinek.cz

Článek

Po ženě, kterou přivolaná záchranka převezla do blízké vinohradské nemocnice, na voze zůstal otisk rtěnky a pár řas.

„Slečna nedávala pozor a vstoupila nečekaně do kolejí na místě pro přecházení, naštěstí řidič tramvaje zareagoval duchapřítomně a prakticky to ubrzdil. K ničemu hroznému tedy nedošlo, ale řidič byl v šoku. Byl z toho zdrcený a říkal, že by si chodci měli uvědomit, že tramvaj opravdu nelze ubrzdit na místě. Všichni jsme se pak podivovali nad otiskem rtěnky, který po dívce na tramvaji zůstal. Jako by jí poděkovala za to, že se podruhé narodila,“ řekl Novinkám svědek.

K žádnému vážnému zranění naštěstí nedošlo. „Tísňové volání přijaly operátorky v 10:42, na místě události naše posádka rychlé zdravotnické pomoci byla již za tři minuty. Po akutním ošetření na místě byla žena narozená v roce 1987 předána s úrazem hlavy na chirurgii Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ reagovala Klára Fikejzová z pražské záchranky.

Foto: čtenář Novinek.cz

„Pacientka u nás byla ambulantně ošetřena, poté byla propuštěna do domácího ošetřování,“ sdělil mluvčí vinohradské nemocnice Lukáš Matýsek.

Řidič má placené volno

Řidič, pro nějž incident s chodkyní znamenal psychické trauma, dostal placené volno. „Při podobných událostech má řidič nárok na volno vyplývající z naší kolektivní smlouvy,“ prozradila za Dopravní podnik Aneta Řehková s tím, že nelze předjímat míru zavinění zúčastněných. „Jediné možné konstatování je, že chodec nemá před tramvají na přechodu přednost,“ dodala.

„Mohu vám potvrdit, že k zmiňované dopravní nehodě došlo, nicméně míra zavinění všech účastníků je neustále předmětem prošetřování bez konkrétního závěru,“ uvedl pro Novinky mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám