Hlavní obsah

Po rvačce v letadle z Tuniska do Prahy se ze zbitého vyklubal pašerák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Horké chvíle zažili cestující během úterního charterového letu z tuniského Monastiru do Prahy. Jeden z pasažérů se vrhl na jiného z cestujících. Zpacifikovat ho musel policista v civilu a další pasažéři. Na zemi si agresivního muže převzala policie. Případ měl však nečekané pokračování, když se z napadeného muže vyklubal pašerák tabáku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Během charterového letu došlo k incidentu, kdy jeden z cestujících z neznámých důvodů fyzicky napadl spolucestujícího. Útoku si všimla posádka letadla, která okamžitě na tuto skutečnost zareagovala a dotyčného zajistila ve spolupráci i s některými cestujícími včetně policisty v civilu, který byl na palubě přítomen, a usadila do zadní části letounu,“ řekla Novinkám mluvčí společnosti Travel service Vlaďka Dufková.

Agresivní pasažér pak strávil zbytek letu pod dohledem policisty. Napadeného muže, který utrpěl lehké zranění, ošetřila posádka spolu s další cestující, zdravotní sestrou.

Podle vyjádření cizinecké policie, která zasahovala v letadle ihned po jeho přistání, se 28letý Čech choval divně již při nástupu do letadla. Policii se v tomto smyslu svěřila delegátka cestovní kanceláře, podle které měl muž vyslovit obavy, že ho někdo sleduje, a tvrdil, že letadlem letět nechce.

Tunisan pašoval tabák

„Do letadla spolu s Čechem nastoupil také Tunisan, který si k němu přisedl. Osmadvacetiletý muž při vysvětlení na policii později uvedl, že cizinec se po něm opakovaně divně koukal, že mu na displeji mobilu ukázal nějakou arabskou symboliku, podle které on naznal, že ho chce zabít, a tak se na něj vrhl,“ řekla Novinkám mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Podle ní Tunisan utrpěl pohmožděniny a odřeniny. Policie informaci o napadení dostala od řídící věže. Při přistání na letadlo již čekala zásahová jednotka, která Čecha zadržela. Oba muži cestovali sami bez rodin.

Případ měl ale vzápětí další pokračování, protože po propuštění Tunisana z nemocnice se o něj při vyzvednutí zavazadla začala zajímat celní správa, která měla informace, že muž převáží větší množství tabáku. Když se to cizinec dozvěděl, omdlel a musel zpět do nemocnice, kde je do této chvíle. Policie ho tak zatím neměla možnost vyslechnout.

„Celníci našli v kufru cizince 49 kilogramů tabáku do vodních dýmek. Únik na daních celní správa stanovila na 107 tisíc korun,“ sdělil Novinkám mluvčí celní správy Pavel Drobek s tím, že případ bude dále řešit policie.

Muži zákona zatím nestanovili právní kvalifikaci Čecha, po podání vysvětlení ho propustili na svobodu.

K ohrožení letu nedošlo

„Situace byla za letu stabilizována a nevyžadovala přerušení letu. K ohrožení bezpečnosti letu ani ostatních cestujících nedošlo. Posádky letadel jsou pro tyto situace školené,“ doplnila Dufková s tím, že muže si po příletu do Prahy převzala policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám