Hlavní obsah

Osobní auto s osmi lidmi prorazilo závoru a vjelo pod vlak

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cítov
Aktualizováno

Devatenáctiletý opilý mladík v pondělí večer u obce Cítov na Mělnicku prorazil závoru železničního přejezdu a vjel pod projíždějící vlak. V autě cestovalo dalších sedm mladých lidí. Tři se zranili těžce, pro dva musel přiletět vrtulník.

Osobní auto s osmi lidmi prorazilo závoru a vjelo pod vlakVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala před 22. hodinou. „Řidič přijížděl ve směru od obce Cítov k železničnímu přejezdu. Přitom pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a pozdě zareagoval na spuštěné závory a výstražné znamení červené barvy. Automobil nejprve přerazil dřevěnou závoru a poté čelně narazil do vagónu projíždějícího nákladního vlaku,“ popsal nehodu policejní mluvčí Václav Tichý.

Foto: Policie ČR

Vlak auto táhl asi 30 metrů

Auto bylo následně odhozeno na střechu do trávy. Vlak se zastavil až ve stanici Kralupy nad Vltavou. Ve Fiatu Marea cestovali mladí lidé ve věku od 14 do 18 let. Tři byli zraněni těžce, lehká zranění utrpěli zbývající cestující a řidič. Tomu bylo naměřeno 1,17 promile alkoholu v dechu. Případ policie dál vyšetřuje.

Foto: Policie ČR

Vlak auto táhl asi 30 metrů

„Auto zachytil 13. vagón - cisterna s benzínem - byl poškozený, ale nic z něj nevytékalo. Škoda je půl miliónu. Hasiči osvětlovali místo nehody. Osobní auto bylo vyproštěno a naloženo na odtahovku. Na místě pracoval také policejní psovod,” sdělila mluvčí hasičů Lenka Kostková.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Auto vjelo na přejezd ve chvíli, kdy přijížděl vlak.

Mluvčí Český drah Petr Šťáhlavský řekl, že nákladní vlak patřil soukromému dopravci. Provoz na trati byl obnoven krátce před půlnocí, uvedly na svém webu České dráhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám