Hlavní obsah

Vodák riskoval na zdivočelé Úslavě, hasiči marně hledají jeho tělo

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatím neznámého vodáka spatřil očitý svědek v pátek okolo páté odpoledne s kajakem na břehu ve Starém Plzenci. Chtěl si sjet rozvodněnou Úslavu, zaplatil za to životem.

Vodák riskoval na zdivočelé Úslavě, hasiči marně hledají jeho těloVideo: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

„Připadalo mi, že je to už starší chlap, myslím, že měl pleš,“ uvedl svědek. „Když jsem ho viděl, tak jsem si akorát řekl, že jen blázen se za takovéto povodně pustí na řeku. A to sám na vodu jezdím,“ dodal.

Další svědek pak viděl již jen převrženou loď a pádlo pod místním jezem. Kajak se podařilo zachytit až o několik kilometrů dál, v Plzni - Koterově. Pátrání po těle je zatím bezvýchodné.

„Hledat přímo v prostoru jezu je za tohoto stavu vody nemožné. Pročesáváme tedy oba břehy řeky od Plzence až do Koterova,“ řekl Právu v podvečer operační důstojník hasičů Milan Klouda.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Za pokus sjet tento jez ve Starém Plzenci zaplatil kajakář životem.

Úslava byla v té době na prvním povodňovém stupni. „Pod jezem je velký válec, do něj bych se dostat nechtěl,“ podotkl Jan Kesl z tamního mlýna a doplnil: „Vybral si dobu, kdy je tenhle jez snad úplně nejvíc nebezpečný. Protože kdyby byla voda ještě větší, tak ani nevíte, že tady ten jez je, bude úplně zarovnaný.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám