Hlavní obsah

Ženu v Chlumci zabil zřejmě její nezletilý syn

Hradec Králové
Aktualizováno

Padesátiletou ženu v Chlumci nad Cidlinou na Hradecku v pondělí zavraždil nezletilý pachatel, který se k činu doznal, zřejmě jde o jejího syna. Žena zemřela na následky mnoha bodných a řezných poranění, informovala mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"K motivu, který k tragédii vedl, se s ohledem na rodinu nebudeme vyjadřovat," řekla Ježková. Bližší informace k případu policie neposkytne, protože jde o mladistvého pachatele. Podle informací Novinek je obviněným syn mrtvé ženy.

Že mohl být pachatelem, podle některých obyvatel Chlumce nad Cidlinou naznačuje několik podezřelých okolností. Spolužáci 14letého mladíka prý mluvili o tom, že zhruba týden před vraždou zmínil problémy se svou matkou i to, že je připravený ji zabít. Když se spolužáci dozvěděli o pondělním zločinu, začali ho spojovat právě s ním.

Policie v úterý v rámci vyšetřování školu, kam chodil, uzavřela a vyslechla mladíkovy spolužáky. Všem včetně učitelů pak zakázala o případu mluvit.

Mladík navíc v pondělí, kdy se zločin stal, nebyl údajně celý den ve škole. Nůž měl vzít do ruky ve chvíli, kdy se ho po návratu domů matka vyptávala, proč do školy nešel.

Původní verzi policisté vyloučili

Mrtvou ženu podle pondělních informací měl najít právě její adoptivní syn. Přivolaný lékař potvrdil, že žena zemřela násilnou smrtí.

Policisté v úterý uvedli, že pracují s několika vyšetřovacími verzemi. Pátrali například po dvou mužích, kteří se mohli v okolí místa činu pohybovat. Později však tuto verzi vyloučili.

Právě o dvou mužích, které viděl z domu odcházet a potkal je, mluvil v úterý syn zavražděné ženy.

Trest mladíkovi kvůli jeho věku nehrozí. "Osoba není trestně odpovědná. Podle zákona č. 218/2003 sb., o soudnictví ve věcech mládeže, nemůžeme k případu více informací sdělit," uzavřela mluvčí policie s tím, že případ byl odložen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám