Hlavní obsah

Sedmnáctiletý řidič noc před neštěstím ujížděl policistům v počítačové hře

Právo, Radka Kovářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmnáctiletý mladík z Prahy, který zemřel v pátek odpoledne po honičce s policií na dálnici D1 v otcově ukradeném audi, strávil noc před neštěstím hraním počítačové hry Mafia a popíjením s kamarádem na Moravě. Chlapci z té noci natočili video, ze kterého je patrné, jak hoch známý pod přezdívkou M4rty09 ve hře krade auta, ujíždí ulicemi města policistům a několikrát se nabourá.

Foto: repro Youtube

Záběr z videa, které zveřejnil mladíkův známý. Ukazuje, jak noc před tragickou nehodou hraje 17letý řidič hru Mafia, ujíždí policistům a nakonec i ve hře virtuálně umírá.

Článek

„Volal mi ve čtvrtek kolem páté hodiny, že jede do Brna, jestli se může stavit a přespat u mě. Celou dobu o sobě mluvil v množném čísle, myslel jsem, že jede s kamarádama. Když dojel za mnou, vylezl z auta sám,“ uvedl jeho kamarád na videoblogu, který zveřejnil v sobotu na Youtube. Sdělil, že ho to překvapilo, protože věděl, že mu ještě není osmnáct let a tudíž nemůže mít řidičský průkaz.

„Nakecal mi, že má řidičák a že mu jeho táta půjčil auto,“ pokračoval. Společně pak začali hrát počítačovou hru a popíjeli vodku. „Ještě před pár hodinama tady ten blázen ležel u mě, bylo mu špatně, poblil se mi do koše. Prostě blázen,“ řekl dál.

Policejní honička na D1 skončila smrtí, na dálnici hořela auta Video: Jiří Forman, Novinky

„Ráno jsme se vzbudili a o půl desáté jsem ho vyprovodil. Poslední slova, co jsem mu řekl, byla hláška z Mafie: 'Hodně štěstí kamaráde.' Nastoupil do auta a odjel. To bylo poslední, co jsem ho viděl,“ vzpomínal.

Známý: Je to blázen, hráblo mu

„Celou noc jsem nespal, hlídal jsem ho, aby se mně nepoblil na koberec, protože mu bylo špatně, bláznovi. Když jsem se vzbudil kolem půl šesté, zapnul Seznam a viděl fotku auta, které před pár hodinama stálo před barákem...nevím, co k tomu dodat. Neřešte to, je to blázen, hráblo mu,“ dodal.

Poslední příspěvek na svůj facebookový profil uveřejnil 17letý chlapec týden před svou smrtí. Ptá se v něm svých příznivců, na jaké téma má být jeho další vlog, tedy videoblog.

Nyní se s ním na profilu lidé vesměs loučí. Někteří mu ale vyčítají, že zbytečně zmrzačil jiného člověka.

„Odpočívej v pokoji. Ale jednu věc nechápu. Proč těm policajtům ujížděl, když věděl, že to nezvládne? Kdyby zastavil, mohlo být všechno úplně jinak,“ napsal jeden z uživatelů.

Policie: Nepochybili jsme

Mladíka pronásledovaly hlídky jihomoravského dálničního oddělení Chrlice a Domašov poté, co byly upozorněny bezpečnostní agenturou, že auto je odcizené. Několikrát se ho marně pokoušely zastavit. Nakonec policisté zastavili dopravu ve snaze svést mladíka z dálnice. Ten pak však v plné rychlosti narazil do pomalu jedoucích aut před sebou. Jeho vůz začal spolu s dalším hořet. Střet nepřežil.

Při honičce poškodil nezletilý řidič osm aut, jednoho řidiče středně těžce zranil a dalších osm lidí museli lékaři ošetřit na místě. Inspekce o víkendu konstatovala, že policisté při pronásledování nepochybili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám