Hlavní obsah

Tři amnestovaní vězni napadali v Praze na ulici kolemjdoucí

Novinky, val
Praha

Plošné propouštění vězňů na základě prezidentské amnestie se začíná projevovat i v ulicích. V Praze museli policisté ve středu večer řešit případ dvou amnestovaných vězňů, kteří napadali kolemjdoucí. Dalšího propuštěného vězně zadrželi ve čtvrtek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případech informovala pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová. Vážnější případy pražští policisté v souvislosti s amnestií vyhlášenou prezidentem nezaznamenali.

"Včera (ve středu - pozn. red.) před 22:00 telefonovalo na tísňovou linku několik osob, které policistům oznámily, že na jedné z čerpacích stanic v Novopacké ulici vyhazují dva muži z polic zboží a chovají se nevhodně ke svému okolí," informovala mluvčí.

Na místo proto vyrazili policisté. "Po několika málo minutách zjistili, že dva muži ve věku sedmadvacet a šestačtyřicet let byli o několik hodin dříve propuštění z valdické věznice, a protože nezpůsobili žádnou škodu na majetku, celý případ vyřešili domluvou," dodala.

Poté, co policisté odjeli, ale oba muži pokračovali v rušení nočního klidu, když na ulici pokřikovali a slovně a fyzicky napadali kolemjdoucí. "Policisté tak vyjížděli podruhé k této dvojici, kterou nakonec zajistili pro podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, a to neuposlechnutí výzvy," doplnila Rösslerová, podle které byli muži po sepsání protokolu propuštěni a nyní jim hrozí až pětitisícová pokuta.

Skončil na záchytce

Další případ, v němž hlavní roli sehrál amnestovaný vězeň, zaznamenali pražští policisté ve čtvrtek ráno. Sedmatřicetiletý podnapilý muž se choval v Holešovicích agresivně. Policisté proto muže uklidnili a celý incident vyřešili domluvou. Muž navíc slíbil, že odjede na Moravu za rodinou.

Tam ale nedojel. "Policisté muže nalezli u výstupu z metra Florenc krátce po poledni, ten se však opět choval nevhodně k okolí a byl agresivní. Policisté nakonec opilého čerstvě propuštěného vězně převezli na protialkoholní záchytnou stanici s více jak 3,6 promile alkoholu v dechu," uzavřela mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám