Hlavní obsah

Propuštění z Valdic si amnestie dlouho neužili, hned šli krást

– Jičín
Právo, Ludmila Žlábková

Radost z prezidentské milosti zřejmě nebyla tak velká, jako nutkání krást. Jičínští policisté od noci řeší případ dvou 27letých mužů, kteří byli ve středu po 23. hodině propuštěni z valdické věznice na Jičínsku. Jejich první kroky směřovaly do jednoho z jičínských barů, kde odcizili peníze a pokusili se vloupat do automobilu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Valdická věznice

Článek

„Od čtvrtečních ranních hodin řešíme v souvislosti s amnestií na Jičínsku podezření z krádeže finanční hotovosti a pokusu o vloupání do motorového vozidla. Poté, co v Jičíně popíjeli v jednom z barů, pokusil se minimálně jeden z nich odcizit motorové vozidlo značky kia. Potom se vrátili do baru a obsluze v nestřeženém okamžiku odcizili hotovost ve výši 2,5 tisíce korun,“ potvrdila krajská policejní mluvčí Ivana Ježková.

Policistům se podezřelé podařilo zadržet na základě popisu svědků zhruba 200 metrů od baru. Odcizenou hotovost měli ještě celou u sebe, policisté ji tedy zajistili a muže převezli na policejní služebnu. Policie událost vyšetřuje.

„Policisté samozřejmě vnímají obavy některých spoluobčanů související s vyhlášenou dílčí amnestií prezidenta republiky a s ní souvisejícím propuštěním vězňů. Z tohoto důvodu jsme připraveni v případě potřeby posílit výkon služby a jakékoliv problémy, incidenty nebo excesy okamžitě řešit. Jsme v pravidelném kontaktu s řediteli věznic našeho regionu, a to mimo jiné i proto, abychom měli přehled, kolik vězňů je odkud propouštěno,“ ujistila Ježková.

Reklama

Výběr článků

Načítám