Hlavní obsah

Po pádu z přetrženého lana zranil herec sebe i pět diváků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sobotní odpolední představení v pražském divadle Kalich narušil pád jednoho z herců do hlediště. Zranění utrpěl nejen on, ale i pětice diváků včetně šestiletého dítěte. O případu informovaly pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová a mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Foto: Profimedia.cz

Provaz byl už v dávné historii velmi důležitou technologií. Ilustrační foto

Článek

Událost se podle Kropáčové odehrála kolem 17. hodiny. "Policisté jsou na místě a prošetřují, za jakých okolností se nehoda stala," uvedla v podvečer mluvčí.

Herec i diváci byli odvezeni do nemocnice. Podle Ernestové záchranka odvezla dva muže a dvě ženy - měli lehká a středně vážná zranění.

Ocelový hák na laně, které se s hercem přetrhlo, také podle mluvčí zranil na hlavě šestileté dítě. Záchranáři ho ošetřili a chtěli předat do nemocnice, babička si ho ale odvedla. Záchranka nyní apeluje na rodinu dítěte, aby se s ním dostavila k vyšetření.

Mohlo jít o skrytou vadu materiálu

Podle mluvčího divadla Jaroslava Panenky se utrhlo lano s hercem Janem Křížem při představení hry Robin Hood. "Lano bylo umístěno nad uličkou, takže diváci utrpěli spíše leknutí a šok," dodal.

Technologie měla podle mluvčího bezpečnostní prověření a fungovala již při 200 reprízách muzikálu. "Zřejmě jde o skrytou vadu materiálu, což teprve potvrdí expertiza," řekl Panenka s tím, že herce i jednu z divaček již lékaři propustili.

Reklama

Výběr článků

Načítám