Hlavní obsah

Policie vtrhla do zlínského hotelu, zásah souvisí s metanolem

Právo, Novinky, ČTK, rav, alf
Zlín
Aktualizováno

Policie uzavřela Hotel Lázně Kostelec u Zlína, který patří podnikateli Radku Březinovi. Březina je spojován s metylalkoholovou aférou, uvedla Česká televize.

Zásah v Hotelu Lázně KostelecVideo: Novinky

 
Článek

Na příjezdové cestě k hotelu stojí tři policisté v kuklách, situaci odmítají jakkoliv komentovat. Kontrolují automobily a nahoru pouštějí pravděpodobně pouze hotelové hosty.

Ve Zlíně zásahovka spustila operaci na více místech, především se zaměřila na hotel Lázně Kostelec a dům rodiny Březinových, kterým patří firma Morávia-Chem. Z Lázní Kostelec odjíždějí hosté a policisté nepustí nikoho nezvaného už od začátku rozsáhlého areálu při hlavní cestě, jehož součástí je i golfové hřiště.

V rodinné vile v těchto chvílích provádí domovní prohlídku kolem desítky policistů. Kriminalisté zadrželi podle informací Práva na hotelu Radka Březinu jakožto vlastníka firmy Morávia-Chem. Zadržet se podařilo také celoevropsky hledaného Roberta Sedlaříka, který je majitelem společnosti Verdana, jež distribuovala výrobky Likérky Drak.

Podle ČT stojí Březina za Likérkou Drak. V lihovinách s její etiketou byl ve zlínském skladu distribuční firmy Verdana nalezen padesátiprocentní metanol. Jednatele likérky Pavla Čanigu policie obvinila z ohrožování zdraví závadnými potravinami, jednatele Verdany Roberta Sedlaříka hledá.

Foto: Novinky

Policista na příjezdové cestě k hotelu.

Policie nechce k zásahu uvést žádné informace. Podle krajské policejní mluvčí Jany Macalíkové nejde o zásah zlínského krajského ředitelství. Komentovat jej nechtěl ani státní zástupce Roman Kafka, který má na starost vyšetřování metylalkoholové aféry.

„Dnes odpoledne provádíme úkony v rámci trestního řízení, které je naším útvarem vedeno. Vzhledem k probíhajícímu šetření poskytneme informace v dalších dnech,“ řekl v souvislosti s případem ve čtvrtek Právu mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám