Hlavní obsah

Na Ostravsku hořel autobus plný mladých fotbalistů

Právo, hon

Dramatické chvíle zažilo družstvo mladých fotbalistů, které se ve středu vracelo ze zápasu po silnici mezi Ostravou a Opavou. Během jízdy začal hořet autobus. Díky duchapřítomnosti řidiče a trenérů se naštěstí nikomu nic nestalo. Příčinou požáru nejspíš byla technická závada.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Autobus začal hořet nedaleko Krásného Pole u Ostravy. Řidič si všiml kouře v zadní části vozidla, a tak okamžitě zastavil a vyzval mladé fotbalisty, aby okamžitě autobus opustili.

„Následně se chopil hasicího přístroje a oheň v motorové části vozidla uhasil ještě před příjezdem hasičů. Rozhodnost a duchaplnost řidiče je třeba ocenit zejména proto, že cestujícími byly děti. Nikomu z nich se naštěstí vůbec nic nestalo a až do vyzvednutí rodiči se o ně vzorně postarali jejich dva trenéři. Ti je soustředili na poli, kde byli v bezpečné vzdálenosti chráněni nejen před požárem, ale i před hustým provozem na opavské výpadovce,“ uvedl mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.

Provoz na velmi rušné silnici řídili policisté spolu s hasiči. „Příčina požáru je v současné době předmětem šetření vyšetřovatele hasičského záchranného sboru. S největší pravděpodobností jí však byla technická závada na vozidle,“ potvrdil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám