Hlavní obsah

Závory uvěznily na Blanensku cisternu, vysvobodil ji pohotový mladík

Novinky, Ondřej Kořínek
Blansko

Nebezpečně si počínal mladý řidič cisterny na železničním přejezdu v Rájci-Jestřebí na Blanensku, když vjel na přejezd v době, kdy už šly závory dolů, a uvízl na kolejích. Hrdinsky na to reagoval mladík, který závory zdvihl, a cisterna tak stačila odjet, než po kolejích projel vlak.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión uvízl na železničním přejezduVideo: Policie ČR

 
Článek

Nebezpečné počínání řidiče natočily minulý týden bezpečnostní kamery na přejezdu. Čtyřiadvacetiletý muž nerespektoval zákaz vjezdu na železniční přejezd a s plně naloženou cisternou se pokusil kolejiště přejet.

„Nestihl se však již dostat na druhou stranu kolejiště, protože jej tam uvěznily závory,“ uvedla policejní mluvčí Iva Šebková.

U přejezdu se v tu dobu zrovna nacházel také řidič s osobním autem, který na vzniklou situaci ihned zareagoval. Vběhl pod jednu ze závor a snažil se ji zvednout.

Řidič cisterny jen nečinně přihlížel

„Po několika pokusech se mu podařilo jedno rameno závor zvednout, a nákladní auto tak mohlo železniční přejezd opustit. To však bylo jen pár sekund před projíždějícím vlakem,“ dodala mluvčí.

Na celé události je navíc zarážející, že řidič kamiónu ve chvíli, kdy ho závory uvěznily, neudělal nic, aby zabránil neštěstí.

Řidiči kamiónu hrozí obvinění ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, za což je trest odnětí svobody až dva roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám