Hlavní obsah

Pytlák v lomu na Přerovsku srazil autem rybáře

– Přerov • Aktualizováno
Právo, Miloslav Hradil

Policistům se podařilo zadržet třiadvacetiletého muže z Nového Jičína, který v sobotu po poledni najel u Olšovce na Přerovsku autem do rybáře a poté ujel. Sražený utrpěl vážná poranění. Střetu předcházel konflikt tříčlenné posádky auta s rybářskou stráží v nedalekém lomu. Trojice mužů v lomu pytlačila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na silnici mezi obcemi Olšovec a Partutovice srazil 23letý muž z Nového Jičína vozidlem 30letého muže z Přerovska, kterému způsobil vážná zranění s dobou léčení pět až osm týdnů. Po střetu řidič nezastavil a z místa odjel směrem na Olšovec,“ řekl Právu v pondělí krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík. Muž utrpěl poranění žeber a nohy.

Podle hospodáře místní rybářské organizace v Olšovci Jiřího Králíka pytlačil předtím jeden z mladíků v lomu na pletenou šňůru, zatímco jeho dva komplici hlídali opodál. „Činil tak na straně, kde jsou sedm až dvanáct metrů vysoké stěny a je tu zakázáno lovit. Viděl jej přitom rybář, který chytal na protější straně, a protože pytlák nereagoval na jeho volání, aby svého jednání zanechal, přivolal rybářskou stráž,“ řekl Právu Králík.

Pytlák chtěl ženu hodit do vody

Na místo podle něj po chvíli přišel se svou manželkou člen rybářské stráže, který bydlí poblíž. „Když přišli, tahal právě pytlák z vody po stěně kapra. Došlo ke konfliktu. Pytlák se nejprve snažil shodit ženu do vody. Následně došlo k tahanici mezi jejím mužem a pytlákem, při níž mu pytlák roztrhl dlaň zřejmě háčkem,“ popsal událost rybářský hospodář.

Konflikt vyústil o chvíli později na silnici. Rybář, který stráž na místo povolal, se šel podívat, kde jsou zbylí z trojice pytláků. „Měli za boudou schované auto. Vyrazili s vozem a schválně na něho najeli. Měl štěstí, že, když viděl, jak se k němu řítí auto, nadskočil. Přeletěl sice přes kapotu a přední sklo na bok auta, ale vyhnul se zřejmě mnohem vážnějšímu zranění. Muži po srážce ujeli,“ dodal Králík.

Mladý řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu pokusu o těžké ublížení na zdraví. „Hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal Bednařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám