Hlavní obsah

Řidič autobusu MHD vezl dva kartóny nezdaněné kořalky, udal ho cestující

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Neobvyklý úlovek se v minulých dnech podařil ostravským celníkům během kontroly autobusu městské hromadné dopravy. Celníci autobus kontrolovali na základě oznámení jednoho z cestujících, který si všiml dvou cinkajících kartónů.

Foto: Celní správa

Krabice s alkoholem v autobusu MHD.

Článek

Bedny se nacházely pod označovačem jízdenek a k jejich vlastnictví se přihlásil řidič autobusu.

„Hlídka mobilního dohledu zde objevila dvě krabice a v nich 20 lahví čtyřicetiprocentního alkoholu. Řidič autobusu prohlásil, že zboží zakoupil před nákupním komplexem Karolina od neznámého muže, jenž přijel osobním vozidlem,“ uvedla mluvčí Celního ředitelství Ostrava Pavla Zdobnická.

Šofér si přitom podle svých slov nepamatoval ani barvu, natož státní poznávací značku. „Nepředložil žádné doklady prokazující řádné zdanění s tím, že alkohol má pro svou vlastní potřebu. Řidič uvedeným jednáním porušil zákon o povinném značení lihu, čímž se dopustil přestupku. A k nespokojenosti cestujících bylo ještě nutno zajistit náhradní autobus k jejich přepravě,“ dodala Zdobnická.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám