Hlavní obsah

Za hesla napsaná pod sochou sv. Václava může padnout pokuta

Novinky, Ondřej Kořínek, Jiří Forman
Praha
Aktualizováno

Několik hlídek policie zasahovalo ve čtvrtek večer na Václavském náměstí. Aktivista Zdeněk Ponert tam uspořádal protest proti vládě a jeden z jeho příznivců pomaloval chodník před sochou sv. Václava protivládními hesly. Podle policie se však dopustil přestupku.

Za hesla napsaná pod sochou sv. Václava může padnout pokutaVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Na protestu několika lidí zorganizovaném pražským taxikářem Zdeňkem Ponertem proti vládě se tam 34letý muž rozhodl podpořit svůj názor tím, že ho napíše bílou barvou na chodník před sochu sv. Václava. Jeho nápis tak zdobil několik metrů chodníku.

„Policisté na místě tohoto muže dvakrát vyzvali, aby zanechal protiprávního jednání, ten ale neuposlechl,“ informovala v pátek Novinky pražská policejní mluvčí Jana Rosslerová s tím, že policisté případ předali k řešení magistrátu.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Nápisy na chodníku na Václavském náměstí.

Podle policie muž porušil vyhlášku hlavního města Prahy o znečištění veřejného prostranství, za což mu hrozí pokuta až 30 tisíc korun.

Nápisy odstraní technická správa komunikací zřejmě v sobotu, náklady budou následně vymáhány po autorech, informovala mluvčí Prahy 1 Veronika Blažková. "Budeme to řešit v přestupkovém řízení," poznamenala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám