Hlavní obsah

Vesnicí v Pobeskydí otřásla smrt dvou bratrů během jednoho dne

Právo, Anna Bortlíčková

Velká tragédie postihla rodinu z Dobratic na Frýdecko-Místecku. V rozpětí ani ne čtyřiadvaceti hodin rodiče ztratili dva syny a sestra bratry. Život staršího z nich (27) vyhasl pod koly vlaku ve Frýdku, den poté mladší (26) zemřel ve spánku zřejmě na zástavu srdce na rockovém festivalu ve Vizovicích na Zlínsku. O víkendu o tom ve vesnici v podhůří Beskyd mluvil snad každý.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Byli to dobrosrdeční kluci. Je to šílená tragédie, neseme to strašně špatně. Chudák jejich máma se z toho prý psychicky složila a je v nemocnici,“ uvedla v neděli asi pětačtyřicetiletá žena, která rodinu dobře zná. Úmrtí mladých mužů samozřejmě silně zasáhlo i jejich kamarády, s nimiž už v dětství hráli fotbal.

„Nemůžeme se z toho vzpamatovat,“ řekl za dobratické fotbalisty Ivo Klesniak. „V podstatě s námi oba vyrůstali na hřišti, hráli jsme kdysi spolu v oddíle žáků,“ doplnil.

Hlavně starší z bratrů se před časem fotbalu aktivně věnoval delší dobu. „Nedávno jsem ho potkal, říkal, že někdy přijde na hřiště a jen tak si začutáme. A už není mezi námi. Když se o jeho smrti dozvěděl jeho brácha, který byl na festivalu, tak více popil, pak usnul ve stanu a už se neprobudil. Nemohu tomu všemu ani uvěřit,“ neskrýval pocity další ze zdrcených dobratických fotbalistů.

Vlak ve Frýdku-Místku srazil staršího z bratrů ve čtvrtek navečer. „Bylo to před sedmou hodinou, cestovala jsem z Ostravy. Jak vlak vjížděl do Frýdku, začal houkat a najednou zastavil. Po chvilce přišla průvodčí a řekla, že se stalo neštěstí, kdo chce, ať vystoupí a ten kousek dojde pěšky. Když jsme vyšli ven, viděli jsme, že pod druhým vozem soupravy je mrtvý muž,“ popsala jedna z cestujících.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal Právu řekl, že nehoda se stala v prostoru veřejnosti nepřístupném. „Otázkou je motiv, proč tam ten muž šel, jestli si zkracoval cestu, či zda se třeba jednalo o sebevraždu,“ doplnil. „Příčiny se prověřují,“ řekl rovněž mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Další den, v pátek odpoledne, na rockovém festivalu ve Vizovicích na Zlínsku navždy dotlouklo srdce mladšího z bratrů. Zlínská krajská policejní mluvčí Jana Macalíková uvedla, že muž byl dost opilý a s přítelkyní si odpoledne šli lehnout do stanu. „Usnuli, a když se jeho přítelkyně probudila, už nedýchal,“ řekla Právu Macalíková s tím, že přes veškerou snahu přítomných a následně záchranářů se už muže nepodařilo oživit. Doplnila, že lékař jako předběžnou příčinu úmrtí stanovil srdeční zástavu.

„Pro rodinu to musí být něco hrozného, ztratit dva kluky v podstatě najednou, to je velká tragédie,“ řekl asi šedesátiletý muž v malebné vesnici Dobratice, která má přibližně 1050 obyvatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám