Hlavní obsah

V Německu našli uneseného kojence z Ústí nad Labem, policie zatkla čtyři lidi

Právo, Novinky, Karel Otcovský
Ústí nad Labem
Aktualizováno

Policie našla v Německu kojence, který odpovídá popisu unesené Michaly Janové z Trmic v Ústí nad Labem. Holčička je podle informací Novinek v pořádku. Německý deník Bild uvedl, že dítě bylo nalezeno v západní spolkové zemi Porýní-Falc. V té souvislosti zatkla muže a tři ženy.

Foto: Policie ČR

Článek

„Mohu potvrdit, že německá policie nalezla holčičku odpovídající popisu pohřešovaného dítěte. Dítě je v pořádku,“ řekl Novinkám ředitel ústecké policie Vladimír Danyluk. K případu bude v úterý odpoledne tisková konference.

Podle Bildu je dítě v péči lékařů. Agentura DPA oznámila, že se dítě podařilo vypátrat ve městě Neuwied, které leží na Rýnu asi 50 kilometrů jižně od Bonnu.

Rodiče do Německa neodjeli

Dědeček unesené holčičky se vyjadřovat nechtěl a odkázal na policii. Sousedé rodiny uvedli, že informace o nalezení holčičky měla rodina již pondělí večer, protože její členové hlasitě oslavovali.

Otec matky unesené holčičky Radomír Miegl Právu řekl, že matka je šťastná a po sedmi dnech se usmívá.

Podle zjištění Práva je dívčina matka doma, neodjela tedy do Německa identifikovat holčičku, jak informoval deník Bild. To v úterý po 13. hodině potvrdil také Miegl, který řekl, že nikdo z rodiny do Německa neodjel. Rodina podle něho ještě ani neví, kde se nalezená holčička nachází.

Foto: Policie ČR

Vozidlo VW Touran opatřené odcizenou značkou 3U1 4474 na záznamech z dálničních kamer

Třítýdenní Michalka byla unesena přímo před zraky matky ve středu 4. července odpoledne z kočárku na křižovatce ulic Gorkého a Žižkova v Zeleném parku v předměstské části Ústí nad Labem v Trmicích.

Únosci se nejdříve matky německy zeptali, zdali se jedná o její dítě, a pak jej z kočárku vzali a odjeli přistaveným autem směrem do Německa.

Policie spolupracovala s německou stranou, ale také s polskou. Poslední informace tvrdily, že vůz byl spatřen v Polsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám