Hlavní obsah

Muž si lehl na koleje před vlak, strojvedoucí zastavit nestihl

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní vlak přejel v neděli krátce po poledni člověka na železničním přejezdu na trati mezi Olomoucí a Uničovem. Muž si lehl na koleje před přijíždějící soupravu. Utrpěl vážná poranění.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Strojvedoucí vlaku, který jel z Olomouce do Uničova, uvedl, že muž si lehl na koleje na železničním přejezdu. Spatřil jej na vzdálenost 50 metrů, a přestože zatáhl rychlobrzdu, zabrzdit již nestihl,“ řekl Právu olomoucký krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Zraněný byl podle něj ve vážném stavu transportován letecky do Fakultní nemocnice v Olomouci. „Utrpěl středně těžké poranění hlavy. Je v umělém spánku na přístrojích a jeho stav je stabilizovaný,“ sdělil Právu mluvčí nemocnice Egon Havrlant s tím, že život muže není bezprostředně ohrožen.

Bližší okolnosti nehody jsou dosud předmětem šetření. Železniční doprava v úseku Uničov - Újezd u Uničova byla zhruba do půl třetí odpoledne zastavena, vlaky nahrazovaly autobusy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám