Hlavní obsah

Ředitel záchranky chce kvůli mrtvole ve sklepě vyšetřování nezávislé komise

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Komise složená mimo jiné z nezávislých odborníků má vyšetřit případ, kdy karlovarští záchranáři zapomněli šest dní ve sklepě svého sídla v městské části Dvory pacienta, který zemřel při převozu sanitkou.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Vedení Karlovarského kraje, který je zřizovatelem záchranné služby, to navrhl její ředitel Luděk Nečesaný. Pokud komise shledá, že je za případ zodpovědný Nečesaný, chce svůj post okamžitě opustit.

"Ředitel Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Luděk Nečesaný požádal vedení Karlovarského kraje o ustavení nezávislé vyšetřovací komise, která vyšetří veškeré okolnosti zapomenutého těla nebožtíka v budově záchranné služby v Karlových Varech," uvedla mluvčí karlovarské záchranky Barbora Silná, podle které mají v komisi zasednout zástupci kontrolního a zdravotního odboru Krajského úřadu Karlovarského kraje a nezávislí členové z jiných záchranných služeb. "Aby byla zaručena její nezávislost," řekla Silná.

"Závěry komise, z nichž musí vyplynout konkrétní viníci tohoto případu, bychom chtěli mít nejpozději do poloviny června. Pokud komise prokáže mé osobní selhání, odejdu bezprostředně z postu ředitele záchranné služby," uvedl ředitel Nečesaný.

"V případě, že závěry komise neprokáží přímou zodpovědnost ředitele Nečesaného, setrvá na základě doporučení Karlovarského kraje na svém místě do doby, než bude vybrán nový ředitel na základě výběrového řízení. Nejpozději však do září letošního roku," uzavřela Silná.

Reklama

Výběr článků

Načítám