Hlavní obsah

Fanoušci Baníku zbili ve vlaku policistu, který se zastal cestujícího

Právo, Aleš Honus
Ostrava, Olomouc

Údery pěstmi i kopance si vysloužil policista, jenž se vracel z práce domů vlakem, kterým v noci na pondělí cestovala skupina fanoušků ostravského Baníku z utkání v Hradci Králové. Když se policista v civilu zastal muže, kterého chtěli fanoušci zbít, a prokázal se služebním odznakem, vysloužil si za to útok ze strany tří opilých výtržníků.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policie o případu informovala až ve středu s tím, že již zahájila trestní stíhání agresivních fanoušků.

K incidentu došlo hodinu před půlnocí během jízdy vlaku nedaleko nádraží v Olomouci. „Jeden z podezřelých měl nejprve verbálně atakovat cestujícího. V době, kdy měl naznačovat údery, se na jeho obranu postavil policista, cestující ze služby domů. Svou příslušnost k policii policista prokázal a vyzval muže, aby zanechal svého jednání,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Fanoušci ve věku od 21 do 24 let pak svůj vztek obrátili proti policistovi v civilu. První ránu stačil ještě muž vykrýt, pak se ovšem ocitl ve spršce úderů.

„Policistu měli opakovaně bít pěstmi do hlavy i do krku. V přesile a za neustálého bití a sevření jej měli svalit na zem. I v době, kdy ležel, jej měli dva muži atakovat údery pěstmi,“ sdělila mluvčí s tím, že policistovi se pak podařilo utéct a přemístit se do jiné části vlaku, kde incident oznámil svým uniformovaným kolegům.

„Vzhledem k pozitivním dechovým zkouškám v rozmezí hodnot od 1,56 promile do 2 promile alkoholu bylo reálné vyslechnout podezřelé až v době, kdy byli schopni procesních úkonů. Nejstaršímu obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na šest let, dalším dvěma až na tři léta,“ dodala Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám