Hlavní obsah

Policejní auto bouralo, pronásledovaný motorkář ujel

– Prostějov • Aktualizováno

Policejní auto havarovalo ve středu vpodvečer v Prostějově při pronásledování motorkáře. Při nehodě se těžce zranil policista, další dva lidé jsou lehce zraněni. Policejní vůz se zapnutým majákem při pronásledování narazil do druhého auta. Motorkáři se podařilo ujet, policie po něm nyní pátrá.

Foto: Policie ČR

Policejní vůz po nehodě.

Článek

Policisté ve služebním vozidle Škoda Octavia s radarem jeli za motorkářem se zapnutým výstražným a zvukovým zařízením Vrahovickou ulicí směrem od centra města. Měli podezření, že řidič spáchal přestupek.

"Při pronásledování motocyklu jeli v levém jízdním pruhu a předjížděli kolonu aut jedoucích v pravém pruhu. Před křižovatkou s ulicí Zátiší náhle z kolony pomalu jedoucích vozidel vyjel Renault Megane Scenic, jehož řidička odbočovala vlevo do ulice Zátiší," uvedla mluvčí policie Eva Čeplová.

Foto: Policie ČR

Policejní vůz se zapnutým majákem při pronásledování narazil do druhého auta (na snímku).

Policejní vůz narazil do odbočujícího auta, které po střetu vrazilo do sloupu pouličního osvětlení a poškodilo zaparkovaný vůz Škoda Octavia. "Služební vozidlo bylo nárazem odhozeno do travnaté předzahrádky před rodinným domem, kde čelně narazilo do stromu," uvedla policejní mluvčí. Náraz byl tak silný, že odtržené části ze služebního vozidla poškodily ještě další zaparkované vozidlo.

Těžce zraněného policistu musel do nemocnice transportovat vrtulník. "Utrpěl vážné poranění hlavy a poranění hrudníku. Leží na anesteziologicko-resuscitační klinice a jeho stav je velmi vážný," řekl mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant.

Foto: Policie ČR

Policejní vůz po nehodě.

Podle náměstka ředitele krajské záchranné služby Jana Weinberga utrpěli policista, který seděl za volantem, a řidička havarovaného auta pohmožděniny. Byli převezeni do prostějovské fakultní nemocnice. Motorkáře se policii dostihnout nepodařilo a pátrá po něm. Kdo nehodu zavinil, musejí podle Čeplové objasnit znalci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám