Hlavní obsah

Zdrogovaný mladík se cítil být znásilněn, lékař jeho blud vyvrátil

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

V pondělí se na svitavské policisty obrátil osmnáctiletý mladík s tím, že byl znásilněn. Rozrušeně na služebně uvedl, že k tomu došlo v jedné z restaurací na Svitavsku. Neznámý muž ho měl nejdříve ohrožovat nožem a poté ho znásilnit. Jeho tvrzení však vyvrátilo lékařské vyšetření. Policie po šetření případu dospěla k názoru, že chlapec měl po požití drog zřejmě halucinace.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie se ihned pustila do vyšetřování, ale už po prvním vyslechnutí mladíka vyplynulo na povrch několik nepřesností. Šokovaný chlapec totiž nedokázal určit čas a ani místo znásilnění. Mladík pouze tvrdil, že ho na toaletách jedné z restaurací na Svitavsku ohrožoval nožem neznámý muž, který jej pak znásilnil.

Kdy k tomu mělo dojít, si nevybavoval a nedokázal ani popsat bližší podrobnosti. „Hoch hovořil o noci ze čtvrtka na pátek, později z pátku na sobotu,“ uvedla Právu policejní mluvčí Anna Štegnerová.

Policistům však doznal, že byl v době, kdy měl být znásilněn, pod vlivem alkoholu a drog. „Snad proto nedovedl rozlišit, zda šlo o realitu, či jen hrůzný sen,“ dodala policejní mluvčí. Následné lékařské vyšetření neprokázalo, že by ke znásilnění mladíka mělo skutečně dojít. Celý případ bude policisty pouze zadokumentován a následně odložen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám