Hlavní obsah

Hlava zavražděného Aleše Vytopila stále chybí

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Ani po více než čtrnácti dnech pátrání od objevení torza mrtvoly Aleše Vytopila, se nepodařilo najít chybějící část jeho těla. Hlava, kterou zatím nezveřejněným způsobem vrahové oddělili od těla, stále není k nalezení.

Článek

Podle zdrojů blízkých vyšetřování se pachatelé snažili odstraněním hlavy a především pak zubů o ztížení identifikace. Torzo bylo nalezeno na Třebíčsku zakopané v provizorním hrobě. K identifikaci průkazně pomohly srovnávací vzorky DNA.

„Pokud ostatek hodili například do nedaleké přehrady Mohelno, bude jen velmi obtížné hlavu najít,“ uvedl zdroj. Jak už dříve Novinky informovaly, mohla část těla skončit podle vyšetřovatelů i někde v ohništi. I tento způsob likvidace těla historie kriminalistiky velmi dobře zná.

Policie podrobnosti nezveřejňuje

Místostarosta Brněnské části Židenice Aleše Vytopil (ODS) byl zavražděn před třemi měsíci. Policie zatím stále odmítá zveřejňovat jakékoli podrobnosti k pátrání. Z vraždy je podezřelá 45letá žena se svým 37letým bývalým manželem. Jsou ve vazbě, proti které však podali stížnost. Tu společně se spisem předal Městský soud Brno brněnskému krajskému soudu. Jeho mluvčí Miroslava Sedláčková předpokládá, že rozhodnutí by mohlo padnout nejdříve v příštím týdnu.

Muž byl naposledy spatřen v oblíbeném výletním místě Brňanů - v Mariánském údolí. Tam se také po jeho zmizení našel prázdný vůz. Později se pak našly zhruba o třicet kilometrů dál náhodně doklady pohřešovaného. Bylo to na pomezí Brněnska a Třebíčska poblíž dálnice D1.

Tělo nalezeno u Polánky

Jak nakonec policie vypátrala tělo nešťastníka u obce Polánky na Třebíčsku, také dosud není jasné. Podle policistů však byl zavražděný součástí jakéhosi dost nepochopitelného vztahového čtyřúhelníku, ve kterém zjevně hrála roli i jeho milenka. S ní i s jejím dítětem politik trávil poměrně hodně času.

Podle některých informací mohl v dramatu sehrát určitou roli i lesbický vztah a s ním spojená nezřízená žárlivost. Policie zjevně ještě neukončila pátrání, i když podezřelé má, nemusí být zcela jisté, že právě oni jsou skutečnými pachateli, nebo iniciátory úděsného činu. Oba zadržení totiž podle informací Práva čin odmítají jakkoli spolupracovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám