Hlavní obsah

Mladý čert srazil stařenku na kole

Právo, Aleš Fuksa

Kuriózní nehodu šetří od sobotního podvečera policisté v Nivnici na Uherskobrodsku. Šestnáctiletý mladík převlečený za čerta nemile vystrašil sedmasedmdesátiletou babičku, která kolem něj projížděla na kole.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Čertovská maska zakryla mladíkovi výhled. Do cesty skočil přímo na sedmasedmdesátiletou cyklistku. Ilustrační foto

Článek

V čertovském kostýmu a masce se snažil přejít silnici. Rozhlížel se sice na jednu i na druhou stranu, ale maska na obličeji mu bránila v úplném přehledu kolem něj. Nevšiml si proto ani důchodkyně, která kolem něj jela na kole. „Vešel na silnici, a aniž by chtěl, tak ji přímo srazil,“ informoval Právo policejní mluvčí Aleš Mergental.

Otřesená žena utrpěla naštěstí jen drobnější zranění. I tak ji ale lékaři raději převezli k dalšímu ošetření do Uherskohradišťské nemocnice. Tato neobvyklá nehoda se obešla bez alkoholu. Jak u stařenky, tak u čerta dopadla dechová kontrola negativně.

„Vzhledem k tomu, že se srážka stala na silnici, šetříme ji jako dopravní nehodu se zraněním mezi chodcem a cyklistou. Nyní budeme čekat na závěry ošetření cyklistky. Podle toho budeme postupovat dál,“ poznamenal mluvčí.

V úvahu připadají dvě varianty. Je možné, že případ mladého čerta policisté předají obecnímu úřadu, který jej bude řešit jako přestupek. Pokud ale budou zranění vážnější, než se původně předpokládalo, není vyloučeno, že mladíka policisté obviní z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. „To posoudíme až podle zdravotního stavu cyklistky,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám