Hlavní obsah

Šéfa pražských strážníků s úplatkem někdo nahlásil, policie šla najisto

Praha
Aktualizováno

Šéf pražských městských strážníků Vladimír Kotrouš podle policie převzal úplatek za to, že jedné z firem přidělí několikamiliónový kontrakt pro městskou policii. Kotrouš byl i s úplatkem, který byl podle informací Práva ve výši statisíců korun, zadržen v pátek. V neděli ho soud poslal do vazby. Kotrouš byl postaven mimo službu.

Článek

Kotrouše někdo udal přímo Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), který posléze šéfa strážníků zadržel. "K případu získal informace ÚOOZ ve třetím čtvrtletí letošního roku od konkrétní osoby, kterou z pochopitelných důvodů není možné konkretizovat. Vzhledem k tomu, že tato osoba se obrátila na ÚOOZ proto, že v tento útvar měla důvěru, rozhodl v souladu se svými pravomocemi ředitel útvaru o tom, že případ bude i nadále zpracovávat ÚOOZ," uvedl Hanták.

Podle některých informací by se úplatek mohl týkat servisních služeb pro auta strážníků. Podle informací TV Prima Kotrouš před zatčením jednal se zástupci jedné z firem, která zajišťuje odtahy aut.

Foto: Petr Horník, Právo

Eskorta odvádí šéfa pražské městské policie Vladimíra Kotrouše. Putuje do vazby.

Kotrouš je od neděle ve vazební věznici v Praze na Pankráci, soud tak vyhověl státnímu zástupci, který se obával, že by mohl ovlivňovat svědky.

Policie prohledala sídlo pražských městských strážníků i Kotroušův byt.

Kotrouš byl postaven mimo službu

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) se v pondělí ráno sešel s náměstkem městské policie Ludvíkem Klemou a při jednání se dohodli, že Kotrouše přeřadí na jinou práci. "To je vlastně postavení mimo službu, protože není ve služebním, ale pracovním poměru," řekla ČTK mluvčí magistrátu Tereza Krásenská.

Svoboda také pozastavil toky peněz do městské policie, a vedení města navíc pošle na strážníky své kontrolory, kteří prověří vybrané zakázky. Svoboda zároveň Klemu pověřil řízením městské policie. Klema dosud v době nepřítomnosti Kotrouše strážníkům velel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám