Hlavní obsah

Vlaky u Jindřichova Hradce se málem srazily, chybělo 100 metrů

Právo, fal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popelín

Na jedné koleji se ocitly v pátek po poledni dva vlaky u Popelína na Jindřichohradecku. Naštěstí se je podařilo zastavit 100 metru od sebe a nedošlo k tragédii.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Jednalo se o nákladní vlak a osobní soupravu. Proč byly vlaky na jedné koleji, je předmětem vyšetřování,“ řekl Právu v pátek odpoledne mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla.

Osobní vlak jel z Veselí nad Lužnicí do Jihlavy, nákladní vlak mířil z Ostravy do Českých Budějovic. "Zatím nevíme, jak je možné, že se setkaly na jedné koleji," řekl Halla s tím, že probíhají výslechy zaměstnanců.

Jednou z možných příčin je závada na zabezpečovacím zařízení, které mělo nasměrovat nákladní vlak místo na třetí kolej na kolej první, na které byl osobák.

Podle něj událost nijak dramaticky nezpozdila ostatní spoje na trati. "Tím, že naštěstí nedošlo k žádné srážce, opětovné zprovoznění úseku trvalo asi jen pár desítek minut," uvedl Halla. Na trati je už obnovený provoz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám