Hlavní obsah

Neznámý vandal poničil polygon jízdou bez vody

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Po neznámém vandalovi, který pomocí automobilu znehodnotil plochu určenou pro takzvanou školu smyku v Ostravě-Přívoze, pátrá policie. Pachatel způsobil škodu 200 tisíc korun, jeho jízdu zaznamenala kamera.

Článek

Automobil vjel do areálu soukromé firmy v Palackého ulici v úterý brzy ráno. Začal se pohybovat po speciální ploše o rozměru 90 krát 15 metrů, která slouží jako škola smyku.

„Pachatel se po ploše pohyboval s vozem v době, kdy se na ní nenacházela voda. Přitom došlo k poškození plochy, nátěr je poškozen až na asfaltový povrch. Neznámý řidič na místě jezdil dvacet minut a zkoušel různé způsoby jízdy,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Ze záznamu je patrné, že z vozidla v jistou dobu dokonce vystoupil spolujezdec a řidičovy kreace natáčel prostřednictvím mobilního telefonu. Policie nyní hledá řidiče automobilu Subaru Impreza modré barvy s výraznými poznávacími prvky.

„Na přední kapotě vozu je umístěn nápis Subaru bílé barvy o velikosti asi 20 centimetrů. Vůz je na přední kapotě opatřen lapačem chlazení vzduchu a zadním přítlačným křídlem s nápisem Subaru opět bílé barvy. Na vozidle byla litá kola zlaté barvy,“ uvedla mluvčí Holčáková.

Svědci, kteří by mohli pomoci v pátrání po majiteli uvedeného auta, mohou volat na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám