Hlavní obsah

Parní lokomotiva vykolejila v Jihlavě i se třemi vagóny

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Historická lokomotiva a tři vozy vykolejily v pátek krátce před polednem na jihlavském hlavním nádraží. Nehoda vyřadila z provozu trať ve směru k Lukám nad Jihlavou, ale rovněž zasáhla do chystané víkendové akce Parní léto v Telči.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V železniční stanici Jihlava měla kolizi vlaková souprava, která táhla historickou parní lokomotivu a za ní další vozy. Směřovaly na akci Parní léto v Telči. Vykolejila právě parní lokomotiva a tři vozy za ní. Bohužel se tak stalo na tzv. zhlaví, kde se scházejí a rozcházejí výhybky, takže od 11.18 hodin není průjezdný směr na Luka nad Jihlavou. Nahradila ho autobusová doprava,“ informoval Tomáš Drvota ze Správy železniční dopravní cesty.

Podle Jana Vyhlídala ze Společnosti telčské místní dráhy bude mít událost na konání tradičního Parního léta neblahé následky. „Minimálně tento víkend se akce konat nebude a podle informací, které jsem dostal o velkém poškození jednoho z vozů, letos zřejmě celá padne,“ posteskl si.

Celou událost však nyní začínají specialisté z drážní inspekce a dalších složek teprve vyšetřovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám