Hlavní obsah

Řidič auta dopravního podniku po nehodě zemřel v nemocnici

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Do ocelového zábradlí a sloupu veřejného osvětlení narazil v Ostravě-Zábřehu 31letý řidič osobního auta. Utrpěl mnohačetná vážná zranění, jimž v nemocnici podlehl.

Článek

Jak dále sdělila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková, nehoda se stala ve čtvrtek kolem 12. hodiny na ulici Plzeňské. Doplnila, že muž, který řídil vozidlo Dopravního podniku Ostrava, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze mokré vozovky. S vozidlem Škoda Octavia Combi havaroval vpravo mimo vozovku, kde narazil do ocelového zábradlí a sloupu veřejného osvětlení, informovala mluvčí policie.

Mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že muž utrpěl mnohočetná vážná zranění. „Byl v přímém ohrožení života. Lékař záchranné služby zjistil, že pacient je v bezvědomí, jeho dýchání selhávalo. Bylo nutno zajistit dýchací cesty a připojit postiženého k umělé plicní ventilaci,“ popsal s tím, že záchranáři zahájili podávání léků, uložili muže do vakuové matrace, zajistili krčním límcem a přepravili na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

„V době předání byl jeho stav kritický,“ doplnil Humpl. Muž mnohačetným vážným poraněním následně v nemocnici podlehl, sdělila Holčáková.

Jak dále uvedla, k objasnění všech okolností byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti. Policie se obrací na všechny svědky, kteří mohou podat k věci jakékoliv informace, aby telefonovali na linku 158 nebo komisaři Jaromíru Vávrovi na číslo 974 726 269. „Případní svědkové mohli v danou chvíli zaregistrovat octavii v barevném provedení vozů Dopravního podniku Ostrava. Vůz byl opatřen světelným výstražným zařízením, tzv. majákem,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám