Hlavní obsah

Policista se schoval mezi regály a pochutnával si tam na kradeném rohlíku

Právo, Patrik Biskup
Domažlice

Z ošatky si vzal rohlík plněný čokoládou, schoval se mezi regály mimo záběr hlídací kamery, a tam ho spokojeně snědl. Pak jakoby nic prošel pokladnou. Říkáte si typický příklad chování bezdomovce v supermarketu? Omyl. Tady je překvapivě řeč o policistovi.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Osmatřicetiletý technik z kriminálky domažlického policejního ředitelství má teď z ostudy kabát. A co víc, jeho slibně nastartovaná kariéra může mít rychlý konec. Jako trest mu totiž hrozí odejmutí služební hodnosti, což je důvod k okamžitému propuštění do civilu.

„S policistou jsme zahájili správní řízení pro přestupek proti majetku. To by mělo být uzavřeno do 30 dnů. Výsledek pak předáme krajskému policejnímu řediteli, který rozhodne o případném kázeňském trestu,“ řekl Právu šéf domažlických kriminalistů Miroslav Vokáč.

Nechtěl zaplatit šest korun

Nepoctivého policistu odhalila ochranka Kauflandu v Domažlicích minulý týden ve čtvrtek. Jeden z detektivů ho tajně vyfotil mobilním telefonem, jak drží v ruce rozjedený rohlík. U kasy pak policista pečivo zatajil.

„Ochranka dotyčného poté vyzvala, aby za rohlík zaplatil šest korun, a tím bude celá věc uzavřena. On se na ně osopil, že žádný rohlík nesnědl a že to považuje za křivé obvinění. Přitom upozornil na to, že je policista. Po několikaminutovém dohadování mu hlídači oznámili, že zavolají jeho kolegy. V tom okamžiku se policistovo chování změnilo a už měl snahu za rohlík zaplatit,“ uvedl zdroj, který má o incidentu detailní informace.

Právo dále zjistilo, že na fotografii, která má hříšníka usvědčovat, chybí jeho hlava. „K důkazům jsme přidali ještě záběry z bezpečnostní kamery u pokladny, abychom ztotožnili jeho oblečení,“ vysvětlil zdroj.

Ostuda, ale prý i vadí nadřízeným

Kolegové podezřelého policisty jsou v názorech na celou záležitost rozděleni na dva tábory. Jedni ho šmahem odsoudili a považují jeho chování za skandální, druzí si to zase vysvětlují tak, že je trnem v oku nadřízeným, kteří by se ho rádi zbavili, protože na jeho místo chtějí dostat „svého“ člověka.

Domažlický policista ale není zdaleka jediným strážcem zákona, který byl přistižen při drobné krádeži v obchodě. V minulosti například načapala ostraha tehdejšího hypermarketu Carrefour v Plzni důstojníka krajské kriminálky, jak si cpal do kapes oříšky, které pak v průběhu nákupu ujídal a u pokladny je nezaplatil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám