Hlavní obsah

Soud potrestal lékárnici za odběr kodeinu bez receptu

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Lékárnice z Kladna Anna Palásková dostala trest rok vězení s podmíněným odkladem na dva roky za to, že si nelegálně pořídila devět krabiček tišícího léku kodein. Pořizovala si ho pro sebe a pro svou matku.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Lékárnice Anna Palásková u kladenského soudu

Článek

Na vydání léků z lékárny v kladenském obchodním domě, kde devětapadesátiletá žena pracovala, však neměla oprávnění a brala si jej bez receptu. Kromě dvouleté podmínky dostala ještě trest dvouletého zákazu činnosti, takže nesmí vydávat léky ani je připravovat.

„Připisovala je na recepty jiných pacientů bez jejich vědomí nebo je připsala na výpisy jiných receptů, kde předtím tento lék nebyl,“ uvedla soudkyně Eva Dřímalová.

Palásková se během svých výpovědí částečně k tomuto přečinu doznala. Odůvodnila to tím, že brala léky pro svou matku, která měla embolii a jiné nemoci.

„Léky jí pak podávala údajně proto, že k matce stále chodili nemocní lidé s bacily,“ četla z výpovědí soudkyně. Sama Palásková u soudu nic neřekla a po vynesení rozsudku nechtěla nic komentovat. Její obhájce se na místě odvolal ke krajskému soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám