Hlavní obsah

Řeka vydala další část těla zavražděného muže z Plzeňska

– Plzeň
Právo, Patrik Biskup

Plzeňští kriminalisté skládají tělo muže, kterého někdo zavraždil a po smrti rozřezal. Po ruce, kterou před více než měsícem objevil v Berounce majitel mlýna v Nadrybech na severním Plzeňsku, vydala řeka další část těla.

Článek

Podle informací Práva se jedná o dolní končetinu, kterou ve vodě našel náhodný kolemjdoucí poblíž přívozu v Darové , což je asi šest říčních kilometrů proti proudu od místa prvního nálezu.

Policie zatím k tomu žádnou oficiální zprávu nevydala. Už dříve k případu odmítala sdělovat podrobnosti, a to s ohledem na probíhající prověřování.

Přestože vyšetřovatelé ještě nemají výsledky DNA, je téměř jisté, že noha pochází ze stejného těla jako v prosinci nalezená ruka. Zavražděným je podle zdrojů Práva podnikatel z jižního Plzeňska, který je pohřešován několik měsíců.

Rozřezané tělo leží zřejmě někde zabalené v pytli na dně řeky a postupně, jak dochází k poškození obalu, se uvolňují jednotlivé části. Z toho také kriminalisté vycházejí a řeku v místě už několikrát prohledávali i za pomoci potápěčů a vrtulníku. Pro zjištění příčiny smrti by policisté potřebovali najít především trup nebo hlavu.

Identitu oběti redakce zná, ale na přání policie ji zatím nebude zveřejňovat. Muž měl velké dluhy, což mohlo být motivem vraždy. Na místě, kde byl viděn naposledy, našli kriminalisté stopy od krve. Krev a nalezená ruka měly stejné DNA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám