Hlavní obsah

Lupič v Mostě nechal oloupené čerpadlářce svou občanku, podívá se na něj psychiatr

Novinky, Petr Nový
Most

Duševní stav lupiče, kterého policisté v minulém týdnu chytili brzy po loupeži na čerpací stanici v severočeském Mostě, budou zkoumat psychiatři. Muž totiž po činu nechal oloupené ženě svůj občanský průkaz a na policisty čekal před svým domem.

Článek

Neznámý muž přišel do prodejny ve večerních hodinách, kde si koupil placatku s rumem. Posilněn alkoholem se do prodejny vrátil, když před tím ulomil větev stromu a opřel ji o zeď u vstupních dveří prodejny.

S minerálkou z regálu se dal do řeči s čerpadlářkou, od které se po své otázce dozvěděl, že má děti. Pak začal ženě vyhrožovat a opakovaně si řekl o peníze z pokladny. Žena mu vydala několik tisíc korun.

„Muž poté ženě podal ruku a dal jí svůj občanský průkaz. Z prodejny odešel do herny, kde odcizené peníze prohrál na automatech. Z herny šel domů, kde se svěřil s tím, co udělal a pak šel před dům čekat na policii. Ta krátce na to přijela a muže zadržela,“ řekla mluvčí policie Ludmila Světláková.

Policisté u zadrženého provedli dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem. „Komisař 24letého Mostečana obvinil z loupeže, stíhán je na svobodě. Policie bude u obviněného zkoumat i jeho duševní stav a přibere znalce z oboru psychiatrie,“ doplnila Světláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám