Hlavní obsah

Pirát z D1 necítí vinu: Řidič za mnou nestačil zabrzdit

Praha
Aktualizováno

Řidič, který podle policie na D1 blokoval jiná auta, v TV Prima v pondělí popřel, že by za nehodu, která se stala, mohl. Řekl, že řidič, který do něj narazil, nestačil dobrzdit.

Článek

"Jel jsem a dobržďoval jsem za vozidlem, které jsem dojížděl. Pán za mnou nezabrzdil, nebyl to žádný prudký náraz, zajeli jsme do pravého jízdního pruhu, kde jsme zastavili a čekali na policii," popsal v televizi Aleš Trpišovský. Muž podle Primy pracuje jako manažer developerské firmy HRBS. Za agresivní jízdu byl souzen už před 13 lety. [celá zpráva]

"Bral jsem jako logickou věc, že když do mě někdo narazí zezadu, je to jeho vina," řekl Trpišovský. Podle něj se ale policisté už od počátku chovali, jako by za nehodu mohl on. Mluvili prý s prvním účastníkem nehody a pak k němu přišli jako k viníkovi.

Trpišovský podle policie ohrožoval na dálnici ten den podobným způsobem dva vozy, poprvé stačila řidička dobrzdit a k nehodě nedošlo.

Podle obvinění policie Trpišovský předjížděl pomalejší auta v levém pruhu zprava, posléze před ně vjel a prudce zabrzdil. Udělal to nejméně ve dvou případech. [celá zpráva]

Předjíždění zprava ale v rozhovoru nekomentuje. Řekl ale, že on sám jel v levém pruhu a řidič, s nímž se předjížděl a ukazovali na sebe vulgární gesta, v pravém. To je ale v rozporu s policejní verzí o předjíždění zprava. "Nemyslím si, že jsem jel nějak agresivně nebo nepřiměřeně rychle," doplnil Trpišovský. Řekl, že byl nervózní, protože jel za matkou do nemocnice.

Doplnil, že hlavním viníkem je jeho registrační značka 2222, kvůli které se rozpoutal nynější "humbuk".

Na sekretářku měla vyvíjet policie nátlak

S Trpišovským ve voze seděla jeho sekretářka. Podle něj na ni policie vyvíjela tlak. "Slyšel jsem o dvě místnosti vedle, jak se zhroutila, jak tam brečela," řekl.

Sekretářka svou původní výpověď změnila v Trpišovského prospěch. On tvrdí, že se s ní vůbec neviděl, a tedy že ji nemohl ovlivňovat. Později mu ale řekla, že jí policie vkládala do úst věty.

Reklama

Výběr článků

Načítám