Hlavní obsah

Invalidu na vozíku zkopal v ulicích Prahy teprve 14letý mladík

Novinky, Petr Nový
Praha

Teprve čtrnáctiletý chlapec na začátku letošního listopadu napadl, brutálně zkopal a okradl podle policie muže na invalidním vozíku v Praze. Kriminalisté mladíka zadrželi ve čtvrtek a zjistili, že má na svědomí i další trestnou činnost. Kvůli svému věku však není trestně odpovědný, nyní je v diagnostickém ústavu a o jeho dalším osudu rozhodne soud.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Incident se stal 10. listopadu po sedmé hodině večer. Třicetiletý, tělesně postižený muž, se pohyboval na svém invalidním vozíku po chodníku u protihlukové stěny v Ocelkově ulici na Černém Mostě. Při cestě k Bryksově ulici ho přepadl tehdy neznámý mladík.

„Ten jej nepochopitelně shodil na zem, kde do něj začal kopat a poté ho okradl. Vzal mu příruční tašku s doklady, mobilním telefonem a asi 1 200 korun. Z místa pak utekl,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Případem se začali zabývat kriminalisté, kterým pomohla spolupráce s policejní inspekcí. Ve čtvrtek kriminalisté podezřelého mladíka zadrželi a předvedli na služebnu. V průběhu vyšetřování zjistili, že má na svědomí ještě nejméně jeden případ.

Prvního listopadu v Hejtmanské ulici okradl 83letou ženu, která odemykala branku k domu. Vytrhl jí kabelku s penězi, mobilním telefonem a dalšími věcmi a utekl pryč. Případ vyšetřovali kriminalisté jako krádež.

„Vzhledem k tomu, že je mladíkovi teprve 14 let, není trestně odpovědný. Vyrozuměni byli pracovníci sociálně právní ochrany dětí. V současné době je mladík umístěn v diagnostickém ústavu. O jeho dalším osudu rozhodne soud,“ uzavřela Miklíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám