Hlavní obsah

Na Bruntálsku se střetl kamión s vlakem, tři vážně zranění

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vážná zranění tří osob si vyžádala v neděli ráno nehoda kamiónu a osobního vlaku na Bruntálsku. Vlak vykolejil. Z vykolejeného vagónu museli hasiči vyvést 12 osob.

Článek

Nehoda švédského kamiónu Volvo s chorvatským řidičem za volantem a motorového osobního vlaku se stala kolem osmé hodiny ráno na nechráněném železničním přejezdu mezi obcemi Valšov a Moravskoslezský Kočov. Podle bruntálské mluvčí Pavly Tuškové je pravděpodobný viník řidič kamiónu, který nerespektoval výstražné signalizační zařízení a vjel na přejezd.

První vůz vlaku s řídící jednotkou a druhý vůz zůstaly po nehodě mimo koleje. Z vykolejeného vagónu museli hasiči vyvést 12 osob. Celkem v tu chvíli vlakem cestovalo 30 osob, uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

První zpráva uváděla pět vážně zraněných: řidič kamiónu, strojvedoucí, průvodčí a dva cestující, žena a desetileté dítě. Podle dalších upřesnění jsou vážněji zraněni jen tři lidé, další dva lehce. Žena a dítě mají podezření na otřes mozku, řidič kamionu má otřes mozku a podezření na zranění hrudníku a pánve. Všichni jsou v péči záchranné služby.

Kvůli nehodě byla silnice i železniční trať dlouhé hodiny mimo provoz. Srážkou vznikla škoda ve výši 12,4 miliónů korun, z toho 10 miliónů bylo na vlakové soupravě, 400 tisíc na trati a dva milióny na kamionu. „Dechová zkouška u řidiče i strojvedoucího byla negativní. Cizinec je podezřelý z obecného ohrožení z nedbalosti,“ poukázala policejní mluvčí Tušková a dodala, že případ si převzali policisté Služby kriminální policie a vyšetřování.

Další nehody na kolejích

Není to jediné železniční neštěstí. V noci zahynul na Karvinsku sedmnáctiletý mladík, kterého srazil vlak. [celá zpráva]

V sobotu rozjetý vlak poblíž zastávky Olomouc Nové Sady amputoval třiatřicetiletému muži obě nohy. Strojvedoucí si muže v kolejišti všiml na poslední chvíli a nestačil už zastavit, informovala mluvčí krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci Jitka Dolejšová.

V pátek pak v Olomouckém kraji srazil rychlík dvaačtyřicetiletého muže, který seděl v kolejišti. Ten utrpěl vážná zranění, kterým podlehl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám