Hlavní obsah

Muž mířil maketou zbraně na auta. Chtěl zkusit pocit odstřelovače

Právo, Novinky, Patrik Biskup, Petr Nový
Plzeň
Aktualizováno

Tunel Valík na dálničním obchvatu Plzně musel být v úterý večer uzavřen. Uvnitř se měl pohybovat ozbrojený muž, policie proto prostor uzavřela a prohledala. Ve středu policisté podezřelou osobu dopadli. U výslechu se ukázalo, že podivín měl v tunelu jen maketu zbraně. Podle svých slov si chtěl vyzkoušet pocity odstřelovače.

Článek

„Zatím nemohu k případu sdělit žádné podrobnosti, protože by tím bylo narušeno vyšetřování. Prověřujeme různé motivy, jako zda se například nejednalo o nějakou hru nebo šlo o vážně myšlený úmysl někoho ohrozit na životě,“ řekl Právu kolem poledne státní zástupce Martin Rykl.

Později ale kriminalisté muže vyprátrali, vyslechli a propustili. "Zbraň, kterou měl u sebe, byla pouhou maketou," řekla Právu Martina Kohoutová. Věc bude řešena v rovině přestupkového řízení.

Na muže upozornil kolem 21. hodiny jeden z řidičů, kteří tunelem projížděli. Muž byl zachycen i kamerovým systémem, proto policie ihned zahájila akci. Asi půl hodiny byl provoz přerušen, muže se ale nepodařilo najít ani pomocí vrtulníku.

Policisté muže vypátrali až během středy. Nakonec se ukázalo, že se jedná pouze o přestupek.

"Jedná se o 27letého mladíka z Plzně, fanouška bojových sportů a airsoftu, který si chtěl vyzkoušet pocity odstřelovače. Proto s maketou ostřelovací pušky zalehl na svah k tunelu Valík a přes puškohled namotovaný na maketě sledoval auta projíždějící Valíkem," doplnila mluvčí policie Kohoutová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám