Hlavní obsah

Požár zachvátil jeden z největších domů ve Zlíně, evakuováno 30 lidí

– Zlín • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Hasiči ve čtvrtek dopoledne bojovali s požárem bytového domu v Okružní ulici na největším zlínském sídlišti Jižní Svahy. Hořel dům tzv. I. segmentu, který patří ke dvěma největším ve městě. Požár vypukl v předposledním jedenáctém patře domu. Evakuováno bylo 30 lidí.

Článek

„Požár je zlikvidovaný, nyní prostor odvětráváme. Z budovy jsme museli evakuovat pomocí výškové techniky i po schodišti několik desítek osob, zejména starší a imobilní lidi. Nemáme hlášena nějaká závažnější zranění,“ řekl Novinkám mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Mluvčí doplnil, že v době vzniku požáru byly v zasaženém bytě dvě malé děti. Těm se však podařilo před ohněm včas utéct do bezpečí a strážníci je později převezli za matkou.

Oheň zachvátil celý byt, na místě mají hasiči velké množství cisteren a dostupnou výškovou techniku. Pomocí žebříků a plošin hasiči evakuovali obyvatele z okolních balkónů. S evakuací osob po schodišti pomáhali hasičům i policisté.

Velké domy na sídlišti Jižní Svahy
Velkokapacitní domy na sídlišti Jižní Svahy - tedy I. a II. segment, byly postavené v letech 1978 a 1983. V každém domě je 360 bytů. V posledních letech zde město za desítky miliónů korun vyměnilo okna a balkonové dveře, opravilo a zateplilo balkony v celém I. a v necelé polovině II. segmentu. Pro větší bezpečnost obyvatel v obou domech radnice zřídila vrátnice.
Zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám