Hlavní obsah

Házení kamenů se změnilo v drama, školák ležel tři hodiny v kómatu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Na školní praxi v Radešově na Klatovsku nebudou určitě v dobrém vzpomínat žáci německé střední školy zeměměřičské. Při volné zábavě na břehu Otavy byl šestnáctiletý mladík zasažen kamenem do hlavy. Upadl do bezvědomí, ze kterého se probral až po třech hodinách v nemocnici. Podle lékařů prodělal těžký otřes mozku. Jeho stav je nyní stabilizovaný.

Článek

Z prvních výslechů policejního vyšetřování vyplývá, že šlo o nešťastnou náhodu. Hoch byl v nesprávné chvíli na nesprávném místě.

„Školáci blbli a házeli kameny do řeky. Jeden z kamenů se po dopadu rozlomil o jiný kámen a odštěpek trefil chlapce, který byl sehnutý u vody, přímo do hlavy. Rozhodně nešlo o úmyslné jednání,“ uvedl šéf klatovské policie Jan Myslivec s tím, že míru zavinění policisté dál šetří.

Podle informací Práva mladík po zásahu kamenem ušel ještě asi sto metrů a pak se skácel k zemi.

„V bezvědomí, připojeného na řízenou ventilaci, jsme ho vrtulníkem transportovali do plzeňské nemocnice. Náš lékař měl podezření na krvácení do mozku,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám