Hlavní obsah

Muž téměř ubil svého ovčáka kladivem, veterináři bojují o jeho život

Novinky, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Brutální případ týrání zvířat se stal v pondělí večer v pražských Vysočanech. Muž udeřil svého psa několikrát kladivem přímo do hlavy. Odchytová služba převezla těžce zraněné zvíře do útulku, kam současně na pomoc spěchal i veterinář. Zvíře nyní bojuje o život, případ už vyšetřují policisté.

Článek

Strážníky z odchytové služby přivolali policisté, kteří byli na místě první. V objektu v ulici Ke Klíčovu v Praze 9 našla odchytová služba černého psa uvázaného k železné tyči s rozbitou hlavou a kvílícího bolestí.

Pes byl v kritickém stavu. Jako by vycítil, že mu chceme pomoci, nebyl vůbec agresivní. Po osmé hodině večer už byl v trojském útulku na operačním sále. Kromě zvěrolékaře a sestry zůstal do noci v práci i ostatní personál útulku a všichni bojovali o život zvířete.

Lékaři zjistili v jeho hlavě asi pět děr a otok mozku. „Bojuje o život. Je to s ním tak padesát na padesát. Zdá se ale, že má chuť žít. Je to belgický ovčák, starý kolem osmi let. Kromě jiné péče dostává stále infuze a další léky,“ dodal vedoucí pražských městských útulků Václav Steinbauer.

Případ vyšetřuje policie z Prahy 9. „My budeme určitě dávat podnět na městskou veterinární správu s návrhem k odebrání psa majiteli,“ uvedl vedoucí útulků.

„Léčba není jednoduchá a zatím přesáhla asi deset tisíc korun. Zraněný pes podstoupil veškerá vyšetření, včetně rentgenu. Úsilí lidí ale nikdo nezaplatí, jejich obětavost a nasazení je fakt velké,“ míní Václav Steinbauer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám