Hlavní obsah

Mladíci vypadli z rozpáraného peugeotu, nehodu nepřežili

– Napajedla • Aktualizováno
Právo, Novinky, Petr Nový, Aleš Fuksa

Tragická dopravní nehoda se stala v neděli po páté hodině ráno ve Zlínském kraji. Mezi obcemi Napajedla a Topolná se střetly vozy peugeot a felicie. Náraz jeden z vozů roztrhal, dva lidé z něj vylétli a na místě zemřeli.

Článek

„Peugeot jel směrem na Topolnou. Ze stop na silnici bylo zcela zřejmé, že vůz se musel řítit vysokou rychlostí. Auto dostalo smyk, vjelo do protisměru, kde do něj narazila Škoda Felicie,“ přiblížila krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Peugeot vyletěl z cesty a skončil v poli. „Kusy auta i věci z něj jsme našli rozházené na několika desítkách metrů,“ doplnila mluvčí.

Příčinou vysoká rychlost

Z vyšetřování policistů vyplynulo, že za nehodou je jednoznačně nepřiměřená riskantní rychlost řidiče z peugeotu.

„Čtyřicetiletý řidič Felicie, který jel v protisměru, se podle brzdné dráhy usilovně snažil zastavit, nárazu ale předejít nemohl. Sám utrpěl zranění, která mu ošetřili ve zlínské nemocnici, na životě ohrožen není,“ poznamenala Jana Bartíková.

Vyšetřovatelé nehody podle ní s téměř stoprocentní jistotou potvrdili, že mladí muži v peugeotu byli připoutáni. „Auto muselo jet takovou rychlostí, že se pásy po nárazu zpřetrhaly,“ doplnila policejní mluvčí. Roli alkoholu u viníka v tuto chvíli zatím policisté nemohou potvrdit ani vyvrátit.

Hasiči byli o neštěstí informováni jedenáct minut po páté hodině. Na pomoc ihned vyjela jednotka z Otrokovic a také posádka záchranné služby.

„Náraz roztrhl peugeot v příčné i podélné ose a ven vypadli oba pasažéři. V druhém autě byl zraněn řidič,“ řekl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první. Okamžitě běželi do pole ke zničenému vraku peugeotu, kde se snažili oživovat oba dvaadvacetileté muže v kritickém stavu. Po dojezdu lékaře zdravotnické záchranné služby byli oba prohlášeni za mrtvé a záchranářům se nepodařilo je oživit.

Řidič z druhého auta byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice v Uherském Hradišti k další nezbytné lékařské péči. Okolnosti tragédie nyní policisté vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám