Hlavní obsah

Zatýkání muže, který ubodal v třebíčském supermarketu muže z ochranky

Právo, Jana Pechová
Třebíč
Aktualizováno

Drama před zraky zákazníků se odehrálo ve čtvrtek před osmou hodinou večer v jednom z třebíčských obchodních domů. Pobuda, obtěžující zákazníky, si kvůli vykázání z obchodu nečekaně vybil vztek na pracovníkovi ochranky. Ten na následky zranění zemřel. Policie ho v pátek obvinila.

Článek

Neštěstí se odehrálo v supermarketu Billa na ulici Smila Osovského mezi 68letým místním pobudou a 63letým zaměstncem ostrahy obchodu ze Vsetínska.

„Útočník nejprve v prostoru za pokladnami obtěžoval zákazníky obchodního domu a pracovník ostrahy ho vyzval, aby prostor opustil. Muž zprvu uposlechl a otočil se směrem k východu, ale vzápětí nečekaně zaútočil kapesním nožem,“ popsala tragický incident krajská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Muž by v pátek odpoledne obviněn a vyšetřovatelé podali návrh na vzetí do vazby. Pokud bude souzen, hrozí mu i výjimečný trest či doživotí.

Úspěšná resuscitace

Posádka rychlé lékařské služby z Třebíče byla na místě během okamžiku a 63letého zraněného po krátké resuscitaci vrátila ještě zpět k životu.

„Stav pacienta byl velmi vážný. Utrpěl několik bodných ran v oblasti trupu. Na ARO třebíčské nemocnice jsme ho převezli napojeného na plicní ventilaci,“ uvedl primář záchranky Miroslav Havlík. Ani bleskový zásah lékařů však pacienta nezachránil. Následkům poranění ještě týž večer podlehl.

Opakované kriminální delikty

„Podezřelého jsme zadrželi na místě a skončil v policejní cele. Kriminalisté též zajistili dvoustranný zavírací nůž o délce ostří sedm centimetrů. Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vraždy,“ uvedla policejní mluvčí.

Agresor rozhodně nebyl v Třebíči neznámou figurkou. V minulosti byl opakovaně odsouzen převážně za páchání majetkové trestné činnosti.

„Mohu potvrdit, že s tím člověkem nepřišli strážníci do styku zdaleka poprvé. Vesměs šlo ale o krádeže,“ naznačila mluvčí třebíčské městské policie Lucie Molčanová, že vražedný útok byl s ohledem na dosavadní potíže s podezřelým šokující.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám