Hlavní obsah

Invalida poslal své lásce milión, vyklubal se z ní muž

Právo, mp
Chodov

Z případu podvedeného muže z Chodova na Sokolovsku se vyklubalo životní drama. Muž s vážnými následky po autonehodě, který důvěřoval internetovým stránkám, tak nakonec kvůli lásce na dálku přišel o více než jeden milión korun. Milovaná žena navíc nikdy neexistovala.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Peníze z něj vylákal podvodník z Chomutova, jenž na erotické internetové seznamce vystupoval jako Nikol. Založil stránku s fiktivní e-mailovou adresou, kde uveřejnil fotografii ženy. Pro muže z Chodova tak ale začal příběh, o kterém už raději nechce mluvit a ani na něj myslet.

Při pohledu na fotku Nikol si okamžitě vzpomněl na podobnou dívku, se kterou se před lety setkal v Karlových Varech. „Začali jsme si psát někdy v září. Domlouvali jsme se, že se setkáme. Moc se mi líbila,“ popsal muž novinářům začátek internetového vztahu. Právo jméno podvedeného zná, ten ho však nechce zveřejnit.

„Nikol“ a jeho oběť si později několik týdnů velmi často psali. Chomutovský podvodník na začátku slíbil setkání, ale nikdy k němu nedošlo. Naopak. V emailech chodily výmluvy a prosby o peníze, tu na koupi a vybavení bytu, jindy na auto nebo benzín.

Podvodník si nechal poslat i sperma

„Bavili jsme se o tom, že spolu budeme mít dítě, ale že ho může mít jen umělým oplodněním. Chtěla poslat moje sperma a na operaci chtěla sto padesát tisíc korun. Poslal jsem je,“ pokračoval. Celkem takhle Nikol poslal 1,14 miliónu korun.

Muž žije v panelovém domě na chodovském sídlišti se svou matkou. Po autonehodě před šesti lety skončil v invalidním důchodu. „Peníze jsem měl od pojišťovny za nehodu,“ řekl Právu přes telefon u vchodu. „Už o tom nechci mluvit. Vzal jsem si z toho velké ponaučení,“ dodal.

O své lásce vyprávěl i kamarádům, teprve ti ho přesvědčili, že něco není v pořádku. Celou věc pak oznámil policii. Ti podvodníka před několika dny zadrželi. „Policie ho obvinila z trestného činu podvodu. Hrozí mu až osm let ve vězení,“ uvedla mluvčí krajského ředitelství policie Andrea Kávová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám